Basic General Knowledge (Part-1)

Shear This
Read Basic General Knowledge Questions in Bangla

11. How many commands are made in Indian Navy?
A.Two
B.Three
C.Four
D.Five

Ans:-b.Three

12.In which year border security force was established?
A.1947
B.1950
C.1960
D.1965
Ans:- d.1965 

13.Which of the Following groups are include in  air force?
A.Mig-21 variant
B.Mig 29 S, Mig-27 S
C.Jaguar
D.All of the above
Ans:- d.All of the above

14.Which of the following is the highest airport in India?
A.Bhuntar
B.Pant Nagar
C.Kushok Bakula Rimpochee.
D.Parapani
Ans:- C.Kushok bakula rimpochee in Leh

15.Who of the following President has the longest tenure of Presidential Post?
A.Dr. Jakir Hussain
B.Dr. Radhakrishan
C.Dr. Rajendra Prasad
D.VV Giri
Ans:- C. Dr. Rajendra Prasad 

16.Which is the National Flower of India?
A.Sunflower
B.Rose
C.Lotus
D.Marigold

Ans:-C.Lotus 

17.Where is the headquarters of North-East Frontier Railway?
A.Malegon
B.Kolkata
C.Dispur
D.Tejpur
Ans:-A.Malegon  

18.In which year Shatabadi Express was started?
A.1969
B.1972
C.1988
D.1977
Ans:-C.1988 

19.In which place Rail coach factory is situated?
A.Perambur
B.Yelhanka
C.Patiala
D.Kapurthala
Ans:-D.Kapurthala 

20.Which is the oldest English newspaper of India?
A.The  Times  of india
B.The Telegraph
C.The Hindustan Times
D.The Hindu
Ans:-D.The Hindu 

Clic here to read GK in Bengali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!