Ancient indian history GK (Part-2)

101. The Indian King who opposed Alexander was…
A. Chandragupta
B. Porus
C. Ambhi
D. Dhanananda

Ans- B. Porus

102. ‘Ashtadhyayi’ was written by…
A. Balmiki
B. Panini
C. Shukadeva
D. Ved Vyas
Ans-B. Panini

103. In which state was the Nalanda University located in India/
A. Orissa
B. Bihar
C. Uttar Pradesh
D. Bengal
Ans-B. Bihar

104. Great Stupa at Sanchi is in…
A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Arunchal Pradesh
Ans- A. Madhya Pradesh

105. The cultivation of cereals first started in…
A. Mesolithic Age
B. Neolithic Age
C. Paleolithic Age
D. None of these
Ans-B. Neolithic Age

106. The religious literature of the Jains at the early stage was written in…
A. Pali
B. Sanskrit
C. Ardhamagadhi
D. None of these

Ans-C. Ardhamagadhi

107. Where was the seat of the first Republic of the world in 6th Century BC?
A. Sparta
B. Athens
C. Patliputra
D. Vaishali
Ans-D. Vaishali

108. Upanishad are Books on…
A. Yoga
B. Law
C. Philosophy
D. Religion
Ans-C. Philosophy

109. The ancient name of North Bihar was…
A. Avanti
B. Surasena
C. Vajji
D. Vatsa
Ans-C. Vajji

110. The battle of Mahabharata is believed to have been foughts at Kurukshetra for…
A. 20 days
B. 16 days
C. 14 days
D. 18 days
Ans-D. 18 days

Ancient Indian History GK Part 1 Modern Indian History GK Part -1
Ancient Indian History GK Part 2 General Quiz Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!