Ancient indian history GK (Part-2)
Ancient Indian History GK Part -I

21. Who wrote ‘Ramcharita’?
A. Kalidas
B. Banabhatta
C. Tulsidas
D. Sandhyakar Nandi

Ans- D. Sandhyakar Nandi

22. ‘Tolakappiyam’ is related to…..
A. Grammer
B. Law
C. Administration
D. None of these
Ans-A Grammer

23.Who constructed Sanchi Stupa ?
A. Kautilya
B. Ashok
C. Gautam Buddha
D. Chandragupta
Ans-B. Ashok

24.What was the capital of Kanishka ?
A. Taxila
B. Mathura
C. Pataliputra
D. purushapura
Ans- D. Purushapura

25.Aryabhatta and Varahmihira belonged to which age…..
A. Mauryas
B. Cholas
C. Guptas
D. Mughals
Ans-C. Guptas

26. ‘Daskumar Charitam’ was composed by…
A. Dandin
B. Surdas
C. Kalidas
D. Tulsidas

Ans-A. Dandin

27. Who built the Khajuraho temples ?
A. Bundela
B. Chandela
C. Scindias
D. Holkars
Ans-B. Chandela

28. The BahmaniKingdom was founded in the year…
A. 1347
B. 1361
C. 1338
D. 1336
Ans-A. 1347

29. Bijapur is known for its….
A. Gol Gumbaj
B. Heavy rainfall
C. Rock Temple
D. State of Gomateshwara
Ans-A. Gol Gumbaj

30. In medieval India, what did the term Jital refer to?
A. Diet
B. Coin
C. Game
D. Weight
Ans-B. Coin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!