Ancient Indian History GK (Part-1)

Shear This

Ancient Indian History General KnowledgeRead most Important Ancient Indian history general Knowledge Questions and Answers for all central govt competitive exam like Banking, IBPS, RRB, RBI, SSC, CLAT, SAIL, BHEL etc. and all state-level competitive  Exams.

Ancient Indian History GK part 2 Ancient Indian History GK Part 1
Modern Indian History GK Part 1 Medieval Indian History GK Part 1

1. Another name of Lord Buddha is
A.Sakyamuni
B.Tathagata
C.Gautam
D.All of the above

Ans-D.All of the above

2.Who was the Father of Lord Buddha?
A.Rishabhnath
B.Rahula
C.Bimbisara
D.Suddhodana
Ans-D.Suddhodana

3.Lord Buddha left his house at ——years old.
A.29
B.39
C.25
D.39
Ans-Lord Buddha left his house at 29 years old.

4.Lord Buddha attained “Enlightenment” at ——-years old.
A.29
B.35
C.39
D.26
Ans-B.35

5.Who discovered Harappa?
A.R.D. Banerjee
B.Dayaram Sahani
C.Sir William
D.None of the above
Ans-B.Dayaram Sahani

6.Harappa was discovered in
A.1922
B.1923
C.1921
D.1925
Ans-C.1921

7.”Mahenjodaro” was discovered in
A.1921
B.1922
C.1923
D.1925
Ans-B.1922

8.Who discovered “Mahenjodaro”
A.R.D. Banerjee
B.Dayaram Sahani
C.Sir William
D.None of the above
Ans-R.D. Banerjee discovered Mohenjo-Daro in 1922

9.The Harappan culture lasted around
A.500 years
B.1500 years
C.1000 years
D.700years
Ans-The Harappan culture lasted around 1000 years

10.Harappan culture belongs to the —–
A.Stone Edge
B.Bronze Edge
C.Iron Edge
D.Golden Edge
Ans-Harappan culture belongs to the Bronze Edge

One thought on “Ancient Indian History GK (Part-1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!