Current Affairs of the Day: 24 August 2019

Shear This

Read Today,s top Current Affairs MCQ, 24 August 2019. All important Current Affairs Questions on 24 August, 2019 has included in this post.

1. Which of the following day celebrated as International Day of Remembrance and Tribute to the Victims of Terrorism?
A. 22 August
B. 21 august
C. 23 August
D. 20 august

Ans- B. 21 august ( United nation declared 21st August as the International Day of Remembrance and Tribute to the Victims of Terrorism)

2. Which day observed as Remembrance of the Slave Trade and its Abolition?
A. 22 August
B. 21 august
C. 23 August
D. 20 august
Ans-C. 23 August ( This day was designated by UNESCO)

3. Which of the following country is not a part of the world,s largest rainforest Amazon?
A. Brazil
B. Peru
C. Colombia
D. Libya
Ans-D. Libya (Amazon is world,s largest rainforest, and a rampart against climate change. It was ravaged by thousands of fire about one week in August 2019. This forest is in the continent of South America. Brazil, Peru, Colombia, Venezuela, Ecuador, Bolivia, Guyana, Suriname, France Guyana are the parts of the Amazon forest.

4. What is the name of Russia,s life-sized robot has been sent to International Space Station?
A. Denon
B. Fedor
C. Austin
D. Raven
Ans-B. Fedor

5. World,s largest Ecommerce company Amazon has opened it,s largest campus in-
A. London
B. Hydrabad
C. Washigton D.C
D. Honkong
Ans-B. Hydrabad

6. Which of the following Indian Para-military force has won 10 medals from “World Police and Fire Games” 2019 in China?
A. CISF
B. CRPF
C. BSF
D. ITBP
Ans-A. CISF ( Total 10 medals in which 5 gold medals)

7. The Indian Goverment is going to launch an e-commerce project called ———- for micro small and medium enterprises (MSME).
A. Indian Craft
B. Bharat Craft
C. My Craft
D. nation craft
Ans-B. Bharat Craft

8. Which of the following city has hosted two days national Conference on Varman Science 2019?
A. New Delhi
B. Channai
C. Mumbai
D. Goa
Ans-B. Channai

9. Who among the following has topped the Forbes list of the top 10 highest-paid actros?
A. Robert Downey
B. Vin Diesel
C. Dyane Johnson
D. Jason Statham
Ans-C. Dyane Johnson (Indian actor Akshay Kumar is in 4th position)

10. Which of the following country has tested a new missile defense system ‘Bavar-373’ in August 2019?
A. Pakistan
B. Iran
C. China
D. Uzbekistan
Ans-B. Iran

11. Which of the following state has started a new academic programme ‘Super-50’?
A. Jharkhand
B. Telangana
C. Maharashtra
D. Delhi
Ans-C. Maharashtra (Maharashtra’s Tribal Development Department on August 20, 2019, introduced Super 50 program It is an academic program for young tribal students aspiring to be doctors and engineers. This program was launched at the Vagad Pace School by Maharashtra’s Tribal Development Minister Dr. Ashok Uike.)

Read More Current Affairs 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *