Current Affairs of the Day: 25 August 2019

Shear This

Read Today,s top Current Affairs MCQ, 25 August 2019. All important Current Affairs Questions on 25 August, 2019 has included here.

1. Recently, which of the following organization has put Pakistan in the blacklist?
A. IOSC
B. UNSE
C. FATF
D. OECD

Ans- C. FATF ( Full form of FATF is Financial Action Task Force. Pakistan was non-compliant on 32 of the 40 compliance parameters related to terror financing and money laundering.

2. WWF India and _________ singed an agreement to preserve Sundarbans?
A. Travelxp
B. History TV 18
C. Discovery India
D. CNBC Awaz
Ans-C. Discovery India (Sundarban is the world,s largest mangrove forest)

3. Which of the following city hosted the first World Youth Congress on kindness in August 2019?
A. London
B. New Delhi
C. Colombia
D. Mumbai
Ans-B. New Delhi ( Indian president Shri Ramnath Kovind inaugurated this conference. The first World Youth Congress on kindness was organized by UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for peace and sustainable development.

4. Which of the following company signed an agreement with the Indian army to take over dwelling units in it,s ‘Ready to Move in’ projects?
A. Godrej Housing
B. DLF
C. TATA Realty
D. Omaxe
Ans – C. TATA Realty

5. As per RBI guidelines, new RTGS system will open on ________ in 2019.
A. 26 August
B. 22 August
C. 27 August
D. 28 August
Ans-A. 26 August ( as per new RBI rule transfer of funds through high-value RTGS system will be available from 7 a.m instead of 8 a.m from August 26, 2019)

6. As per RBI guidelines, what is the upper limit of automated card transactions for recurring transactions?
A. 5000
B. 2500
C. 3000
D. 2000
Ans-D. 2000

7. Which of the following general insurance company has signed an agreement with Zest Money to offer a credit insurance?
A. ICICI Lombard
B. HDFC
C. TATA AIG
D. Acko General Insurance
Ans- D. Acko General Insurance

8. BookMYForex has tied up with ______________ for a travel exchange travel card.
A. Yes Bank
B. ICICI Bank
C. HDFC Bank
D. Kotak Bank
Ans-A. Yes Bank (Ravneet Gill is the current CEO & MD of Yes Bank. Rana Kapoor and Ashok Kapoor are the founders of yes bank. Headquarter of yes Bank is in Mumbai. )

9. Which of the following ministry has distributed “Poshan Abhiyan Awards” 2018-2019?
A. Ministry of Home Affairs
B. Ministry of Health and Family Welfare
C. Ministry of Women and Child Development
D. Ministry of HRD
Ans-C. Ministry of Women and Child Development (Ministry of Women and Child Development minister Smriti Irani gave away the awards in different category in New Delhi.)

10. Which of the following company has signed an agreement with BCCI for sponsorship right for the next five years?
A. Paytm
B. Uber
C. Zomato
D. OPPO
Ans-A. Paytm (Paytm signed for the sponsorship rights deal for Rs 326.80 crore, applicable for all domestic & international cricket matches to be played in India for next 5 years)

Read More Current Affairs 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *