Basic general Knowledge (Part-2)

Quiz Questions and Answers

quiz questions and answers for competitive examRead General Knowledge Quiz Questions and answers for competitive exam to success. In this section read and practice 200+ quiz questions in MCQ format. This Quiz questions section is mainly for practice. In this section contains most important quiz questions and answers like history Quiz, geography quiz, science quiz, Indian constitution quiz, Computer Science Quiz for various Indian competitive exam like PSC, RRB, SSC, UPSC etc.

Basic General Knowledge (Part-1)Modern Indian History GK (Quiz)
Ancient Indian History GK (Quiz)General Knowledge Quiz (Part-1)

1. If a ship moves from fresh water to sea water, it will
A. Sink completely
B. Sink a little bit
C. Rise a little higher
D. Remain unaffected

Ans- C. Rise a little higher

2. Which of the following is related to the loudness of sound?
A. its frequency
B. its amplitude
C. its speed
D. its pitch
Ans-B. its amplitude

3. To become an Indian citizen, which of the following is not a condition?
A. Birth
B. Descent
C. Acquiring property
D. Naturalization
Ans-C. Acquiring property

4. The Planning Commission has been abolished by which of the following Prime Minister?
A. Morarji Desai
B. Narendra Modi
C. I.K Gujral
D. Atal Bihari Vajpayee
Ans-B. Narendra Modi

5. The first Indian train in 1853, traveled between
A. Bombay and Pune
B. Bombay and Thane
C. Howrah to Kharagpur
D. Bombay to Ahmedabad
Ans-B. Bombay and Thane

Read Science GK in Bangla

6.  After opening of the Suez Canal, which of the following port has gained importance?
A. Khandla
B. Mangalore
C. Mumbai
D. Kochin

Ans-C. Mumbai

7. Which of the following Round Table Conference held in 1932?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
Ans-C. Third

8. After which incident Rabindranath Tagore surrender his title of “Sir”?
A. The passing of Rawlatt Act
B. Split Bengal
C. Jallianwalabag massacre
D. None of the above
Ans-C. Jallianwalabag massacre

9. Vande Mataram, the nationalist song, written by Vankim Chandra Chatterjee is a part of the book
A. Durgesh Nandini
B. Saraswati Chandra
C. Anand Math
D. Kopal Kundala
Ans-C. Anand Math

10. Who organized the Gadar Party?
A. Lala Hardayal
B. Madan Lal Dhingra
C. Bipin Chandra Pal
D. V.D Savarkar
Ans-A. Lala Hardayal

4 Comments on “ Basic general Knowledge (Part-2) ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *