Basic general Knowledge (Part-2)

31. Why chloramines is used in water treatment plant?
A. As tase and odour control
B. As weed control in reservoirs
C. As a disinfection agent
D. Removal of permanent hardness

Ans- C. As a disinfection agent

32. After Activate HIV virus in our body, it attacks on
A. liver
B. immunity power
C. lungs
D. nerves
Ans-B. immunity power

33. The term ‘Ebola’ stand for
A. A viral desease outbreak in West Africa
B. A viral desease outbreak in
C. A city destroyed by ISIS
D. None of these
Ans-A. A viral desease outbreak in West Africa

34. Which is the energy currency of cell?
A. ATP
B. AMP
C. RNA
D. DNA
Ans-A. ATP

35. The term ‘RNA’ stands for
A. Ribonucleic Acid
B. Ribonitric Acid
C. Ribonutrient Acid
D. reverse Nucliec Acid
Ans-A. Ribonucleic Acid

36.  Which of the following state is the highest producer of wheat?
A. Punjab
B. UP
C. West Bengal
D. Bihar

Ans-B. UP

37. Which Among the following does not have a cell wall?
A. Euglena
B. Paramecium
C. Gonyaulax
D. Mycoplasma
Ans-D. Mycoplasma

38. Cadmium pollution is related to
A. Minamata Desease
B. Black foot desease
C. Dyslexia
D. itai – itai
Ans-D. itai – itai

39. The term ‘carbon credit’ originated from which one of thr following international summit?
A. Kyoto Protocol
B. Earth Summit
C. Montreal protocol
D. G-8 Summit
Ans-A. Kyoto Protocol

40. The state of India which has highest percentage of Scheduled Tribe population to its total population?
A. Mizoram
B. Nagaland
C. Meghalaya
D. Arunachal Pradesh
Ans-A. Mizoram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!