Important Current Affairs MCQ 2019

Shear This

Current Affairs is very important for competitive examination like RRB, SSC, Bank, PSC etc. So read Most Important Current Affairs GK MCQ 2019 and increase your knowledge to success.

1. Who administers the oath of office to the governor of State?
A.President
B.Prime Minister
C.CM of the State
D.Chief Justice of the High Court

Ans.D.Chief Justice of the High Court

2. Justice A.K.Sikri was recently appointed as a judge in the _______ International Commercial Court.
A.Malaysia
B.Singapore
C.UAE
D.China
Ans.C.UAE

3._________ Bill will provide clarity about the preference to secured lenders over operational creditors.
A.Insolvency and Lenders Code Bill, 2018
B.Lenders and Creditors Code Bill, 2019
C.Lenders and Creditors Code (Amendment) Bill, 2019
D.Insolvency and Bankruptcy Code (Amendment) Bill, 2019
Ans.C.Lenders and Creditors Code (Amendment) Bill, 2019

4. What is the cost estimated for the Smart agricopter to eliminate manual spraying of pesticides in agricultural fields?
A.Rs 5.1 lakh
B.Rs 8.2 lakh
C.Rs 2 lakh
D.Rs 3 lakh
Ans.A.Rs 5.1 lakh

5.___________ developed a Smart agricopter to eliminate manual spraying of pesticides in agricultural fields.
A.AIIMS Researchers
B.IIT-Kharagpur
C.IIT-Madras
D.IIT-Kanpur
Ans.C.IIT-Madras

6. When did Munshi Premchand, a great novelist and storyteller, born?
A.26 June 1896
B.31 July 1880
C.31 July 1885
D.15 August 1890
Ans.B.31 July 1880

7. Who is the author of the famous book Godaan?
A.Mah Laqa Bai
B.Padmanath Gohain Baruah
C.Munshi Premchand
D.Cornelia Sorabji
Ans.C.Munshi Premchand

8. India celebrated the birth anniversary of Munshi Premchand on 31 July. Who is he?
A.Novelist
B.Singer
C.Politician
D.National leader
Ans.A.Novelist

9. When was the Non-Cooperation Movement started?
A.1916
B.1917
C.1919
D.1920
Ans.D.1920

10.The Centre is to conduct __________ National Conference on e-Governance 2019.
A.20th
B.21st
C.22nd
D.23rd
Ans.C.22nd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!