Important Current Affairs MCQ 2019

Shear This

11. The National Conference on e-Governance 2019 will is to be held at __________.
A.Assam
B.Meghalaya
C.Arunachal Pradesh
D.Tripura

Ans.B.Meghalaya

12. What is the theme of the 22nd National Conference on e-Governance 2019?
A.Digital India: Success to Excellence
B.e-governance-A successful way to digitize India
C.Digital Transformation
D.Digitalization: Startup India, Standup India
Ans.A.Digital India: Success to Excellence

13. When was the Ordinance for the Banning of Unregulated Deposit Schemes Bill passed?
A.December 2018
B.March 2019
C.February 2019
D.November 2018
Ans.C.February 2019

14. Which Bill was passed to curb the Ponzi schemes?
A.Banning of Unregulated Deposit Schemes Bill, 2019
B.Banning of Unregulated Deposit Schemes Bill, 2018
C.Ponzi Deposit Schemes Bill, 2018
D.Ponzi Deposit Schemes Bill, 2019
Ans.A.Banning of Unregulated Deposit Schemes Bill, 2019

15. The central government aims to achieve ________ digitization of waqf properties in 100 days
A.85%
B.100%
C.95%
D.65%
Ans.B.100%

16. Which Bill provides a jail term to a Muslim man for the crime that prohibits divorce by pronouncing talaq thrice in one go?
A.Muslim Women Marriage Protection Bill, 2019
B.Muslim Women Protection of Rights on Marriage (Amendment) Bill, 2019
C.Muslim Women Marriage Protection Bill, 2018
D.Muslim Women (Protection of Rights on Marriage) Bill, 2019

Ans. D.Muslim Women (Protection of Rights on Marriage) Bill, 2019

17.Infosys launches Cyber Defence Center in _________
A.Romania
B.Indonesia
C.New York
D.Russia
Ans. A.Romania

18. Which Indian City got listed in Dell Global Women Entrepreneur Cities Index 2019
A.Bengaluru
B.Chennai
C.Hyderabad
D.Mumbai
Ans. A.Bengaluru

19. Pakistan opens _____-year-old Shawala Teja Singh temple in Punjab for worship after 72 years
A.250
B.1000
C.380
D.460
Ans. B.1000

20.Jagdeep Dhankar takes oath as _________Governor
A.Bihar
B.West Bengal
C.Tamil Nadu
D.Kerala
Ans. B.West Bengal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *