Important Current Affairs MCQ 2019

Shear This

21. Tamil Nadu girl won _____in World Deaf Youth Badminton Championship
A.Bronze
B.Gold
C.Silver
D.None of These

Ans. A.Bronze

22._____ launches Cyber Defence Center in Romania
A.Cognizant
B.Infosys
C.HP
D.TCS
Ans. B.Infosys

23.Indian Federation of Sports Gaming appoints __________as ombudsman
A.Justice Suresh Kumar
B.Justice A.K. Sikri
C.Justice Dinesh Sharma
D.Justice Vignesh Kumar
Ans. B.Justice A.K. Sikri

24._______ girl won gold medal in World Deaf Youth Badminton Championship
A.Tamil Nadu
B.Kerala
C.Andhra Pradesh
D.Bihar
Ans. A.Tamil Nadu

25. Who took oath as West Bengal Governor?
A.Suresh Sharma
B.Jagdeep Dhankar
C.Dinesh Kumar
D.Vikram Sharma
Ans. B.Jagdeep Dhankar

26. Which network overtakes Vodafone-Idea network and became India’s Largest Telecom Operator
A.Reliance Jio
B.BSNL
C.Airtel
D.Tata DoCoMo
Ans. A.Reliance Jio

27.________opens 1000-year-old Shawala Teja Singh temple in Punjab for worship after 72 years
A.Pakistan
B.Saudi Arabia
C.Indonesia
D.India
Ans. A.Pakistan

28. Which country topped Asia In Dell Global Women Entrepreneur Cities Index 2019
A.Singapore
B.Indonesia
C.Pakistan
D.Saudi Arabia
Ans. A.Singapore

29.Central government aims to achieve 100% digitization of waqf properties in _______
A.200 days
B.50days
C.100 days
D.150 days
Ans. C.100 days

30. How many lakhs did Reserve Bank of India on Mobikwik, Hip Bar for violating norms
A.25 lakhs
B.30 lakhs
C.26 lakhs
D.35 lakhs
Ans. A.25 lakhs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *