Important Current Affairs MCQ 2019

Shear This

41.For how many districts the Bangla Shashya Bima scheme will be applied?
A.15
B.14
C.16
D.25

Ans.A.15

42. Which state introduces free crop insurance scheme Bangla Shashya Bima for farmers?
A.Bihar
B.Himachal Pradesh
C.West Bengal
D.Andhra Pradesh
Ans.C.West Bengal

43. Which union minister to launch commemoration of four years of Digital India initiative?
A.Shri Suresh Prabhu
B.Shri Ravi Shankar Prasad
C.Shri Nitin Gadkari
D.Shri Vivek Sharma

Ans.B.Shri Ravi Shankar Prasad

44. What is the capital of Nagaland?
A.Dispur
B.Kohima
C.Pune
D.Patna
Ans.B.Kohima

45. Which state occupied the top position in the unemployment rate according to NSSO Survey?
A.Nagaland
B.Andhra Pradesh
C.Arunachal Pradesh
D.Assam wrong Image
Ans.A.Nagaland

46. When was the National Doctor’s Day established?
A.1991
B.1995
C.1997
D.2000
Ans.A.1991

47. What is the theme of the National Doctor’s Day 2019?
A. Transforming, Healing Presence
B. Excellence is Our Specialty
C.Wealth of Experience To Heal and Help the world
D.Zero tolerance to violence against doctors and clinical establishment
Ans.B. Excellence is Our Specialty

48.When is the National Doctor’s Day was observed?
A.June 1
B.June 15
C.July 1
D.July 15
Ans.C.July 1

49.Which State has launched the DASTAK campaign against communicative diseases AES and JE?
A.Bihar
B.Odisha
C.Uttar Pradesh
D.Maharashtra
Ans.C.Uttar Pradesh

50.Who is the convener of the committee on the Power Purchase Agreements (PPAs) on 1 July?
A.Buggana Rajendranath Reddy
B.Balineni Srinivasa Reddy
C.Subrahmanyam Sriram
D.K Vijayanand
Ans.D.K Vijayanand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *