Important Current Affairs MCQ 2019

Shear This

61. Where is the headquarters of Hindustan Aeronautics Limited (HAL) located?
A.New Delhi
B.Kolkata
C.Mumbai
D.Bengaluru

Ans.D.Bengaluru

62. Hindustan Aeronautics Ltd. plans to manufacture LCA fighters at a new unit in its Nashik complex. What does LCA stand for?
A.Light Combined Aviation
B.Light Combat Aircraft
C.LASER Combined Aircraft
D.LASER Combined Aviation
Ans.B.Light Combat Aircraft

63. India International Cherry Blossom Festival 2018 will be held between November 14 and 17 in ____.
A.Meghalaya
B.Jammu and Kashmir
C.Nagaland
D.Himachal Pradesh
Ans.A.Meghalaya

64. Which of the following INS will be India’s first decommissioned aircraft carrier that will be turned into a floating museum?
A.INS Shivalik
B.INS Satpura
C.INS Vikrant
D.INS Viraat
Ans.D.-INS Viraat

65. Which city topped ‘Ease of Moving Index 2018’ according to a study conducted by Ola Mobility Institute?
A.Hyderabad
B.Kolkata
C.New Delhi
D.Bhubaneswar
Ans.B.Kolkata

66.State Bank of India & _____ tie-up to finance infrastructure projects
A.RBL
B.BHEL
C.NIIF
D.BSNL
Ans- C.NIIF

67.Odisha to host the _______ Commonwealth Table Tennis Championship 2019
A.22nd
B.21st
C.25th
D.28th
Ans- B.21st

68.Ola Electric invests _______ funding from SoftBank
A.$ 250 million
B.$ 360 million
C.$ 450 million
D.$ 650 million
Ans- A.$ 250 million

69.___________ gets extension by one year as RBI deputy governor
A.Suresh Kumar
B.N S Vishwanathan
C.Dinesh Gupta
D.Ramesh Kumar
Ans- B.N S Vishwanathan

70.World UFO day observed on __________
A.June 6th
B.March 5th
C.July 2nd
D.April 16th
Ans- C.July 2nd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *